Häromdagen tog lilla Kakan och jag en promenad i Gamla Stan. Solen sken, turisterna turistade och det var så där härligt indiansomrigt. Vi hamnade efter en stund vid Stortorget och Grillska Huset, Stockholms Stadsmissions café och bageri. Jag åt en god lunchsallad och handlade sedan med mig ett fint bröd hem från deras härliga brödbod. Gamla Stan är ju tyvärr nedlusat av rätt många kassa och dyra ställen, men Grillska Huset är inte ett av dem. Dessutom är cafét barnvagnsvänligt, vilket är ganska ovanligt i Gamla Stan.

På Grillska Huset kan man köpa ett litet bakverk som heter mumma. Jag har aldrig sett det någon annanstans och hittar inget recept på nätet heller. Mumman ser ganska tråkigt ut, lite som en uppstjälpt slät muffin doppad i socker och kardemumma. Men den doftade fantastiskt och var verkligen väldigt god. Jag skulle ha fotograferat min mumma, men det kom jag på först när jag ätit upp den…

Nästa gång du är i Gamla Stan kan du väl göra ett besök på Grillska Huset? Du blir antagligen nöjd och glad och så bidrar du till Stadsmissionens verksamhet. Win-win liksom.

Du kan läsa mer om Stockholms Stadsmission här.