För ett par år sedan gav vi bort Mathias Dahlgrens Kokbok i bröllopspresent till några vänner. Med följde ett kort där vi förklarade att vi lagade och bjöd på tre rätter som de fick välja ut. Det var en väldigt bra present minns jag. Jonas och jag lagade rolig mat som vi fick äta tillsammans med våra fina vänner och de blev ganska lyxigt bortskämda. Kvällen bjöd på skogssvampsoppa, torskrygg och hembakta rån med glass och bär. Smarr!

Förra helgen hade andra vänner gemensam 40-årsfest och vi bestämde oss för att upprepa vår present. Jonas klev ut på stan och köpte Mathias Dahlgrens Det naturliga köket och gav bort. Vi hade den inte själva, men häromdagen anlände vårt exemplar från Bokia. Det första receptet jag slår upp är Böckling i sifon. Några sidor längre fram följer Hackad gele på mollusker.

Det här kommer att bli väldigt intressant. Fortsättning följer.

Böckling i sifon

Hackad gele på mollusker

Igelkott?