Grapefrukt är en av mina favoritfrukter. Det är en riktigt C-vitaminbomb och nu är den verkligen i säsong. När jag var liten ville jag ha strösocker eller honung på men nu äter jag den helst helt naturell till frukost, skuren i två delar. Jag brukar skära utmed hinnorna innan jag serverar, så att den blir extra lätt att äta. Juicen som blir kvar i det tomma skalet brukar jag pressa ner i apelsinjuicen. Allt ska med! Det är kanske inte det mest raffinerade sättet att äta grapefrukt, men jag bjuder på det.

Det finns en massa gott man kan göra med grapefrukt. Det hör inte till vanligheterna för min del, men med något av dessa recept gör jag gärna ett undantag! Klicka på bilden så kommer du till receptet.

Fryst grapefruktcheesecake med bär – Bild och recept från Allt om Mat

Fryst grapefrukt- cheesecake med bär Receptbild - Allt om Mat

Pink Grapefruit Sandwich Cookies – Bild och recept från Brown Eyed Baker

Pink Grapefruit Sandwich Cookies

Ginger Grapefruit Curd – Bild och recept från 101 Cookbooks

Ginger Grapefruit Curd