Hej!

Välkommen till Saker jag bakar, en blogg om…  saker jag bakar. Men även en blogg om saker jag kokar, så som sylt, konfekt och så vidare. Bakning är (vilket ni inser om ni tittar på recepten och resultaten) inte mitt yrke utan bara något jag gör när jag blir tillräckligt sugen, vilket dessvärre är ganska ofta. Bakning är inte bara bland det roligaste som finns, utan också en genväg till annat roligt. Det är ju extra kul att bjuda hem vänner när man har något smarrigt att bjuda på!

Sedan min barndom har kanelbullen varit ett stående inslag i min vardag och min mammas idoga bakande lade grunden för mitt eget intresse. När jag var liten var min favoritlek ”Laga god mat”, alltså en lek som gick ut på att jag var värd för ett matlagningsprogram på TV. Det började alltid med ”Hej och välkommen till ‘Laga god mat’. I dag ska vi laga…”. Oftast blev det omelett eller chokladbollar, med resultatet att jag var proppmätt när vi skulle äta middag…

Jag som bakar heter Elisabeth och bor i Stockholm med Jonas och vår bebis, Kakan.

Jag drar mest inspiration från våra svenska klassiker samt det franska, men ibland slinker det med något maffigt amerikanskt eller italienskt. Hoppas att du hittar något som tickles your fancy!


4 Kommentar/kommentarer

 1. ariana.mellqvist@hotmail.se

  2012/08/09 kl. 11:02

  Vilken underbart start. Längtar redan att börja baka. 2. Orchidea

  2012/11/29 kl. 22:33

  Hej. Jag bor i ditt hus på första våningen… din man var här igår på trappgruppsmöte och berättade till min man om din blogg, jag var så nyfiken och ville kolla. Fina recept du har på din blogg.
  Ciao.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: